Založ si blog

Moje stroje

 

Babeta 210


Základne techničke údaje asi nemusím predstavovať, aj tak každý vie čo je to a na čo to slúži …avšak čo to dokáže je už v dnešnej dobe viac kedy ide o výkon a pohodlie trochu iná káva. Niekto ohrnie nosom aj keď sa toho stroja nikdy ani len nedotkol, no je nás dosť ktorý hľadíme na tento stroj s úctou. Je to hlavne kvôli niekoľkým dnes už vzácnim veciam. Je to pomalé ale aj rýchle, šikovné do mesta a na dedinu ak sa vám nechce vyťahovať auto alebo žiadne nemáte. Nie je problém kúpiť už za 100e funkčnú mašinu a isť sa voziť za 1,5 l / 100km a ide až 55km/h !!! áno načo vymyslať hybridy a podobne nezmysli za 30 000e a viac keď tu proste nie je o čom, kto jazdi veľa raz za týždeň doleje 3 litre benzínu, kto menej raz za mesiac a ide sa. NEMAM KLUCE !! žiadne takéto vety nepotrebujete. Rozpedalovat a ono to ide nič viac v tom nie je. Stačí mat základne zručnosti ako používať skrutkovač, nejaké kľúče pripadne kladivo a za par korún sa vozíte až váš bude rit boleť. A keď sa to pokazí žiadne volanie do servisu a báť sa o celu výplatu, ja som spravil rozsiahlu generálku za 80e, ak dáte do servisu tak 100 – 150e ale to už bude ako nová. Áno občas sa to pokazí ale preto súdruhovia namontovali pedále 😀  Največšia  výhoda pre mňa a mne podobných maniakov je že to ide pomalí, mate čas sledovať krajinu, vychutnávať si okolie….no môžete toto robiť keď idete ako blázni na BMW X5 a pod ? určíte iba raz. Odveziete aj celkom veľa, košík je povinnosť. A nik vás nebude otratovat klepaním do prilby, je to iba vás stroj a vaše jedno sedadlo. Mate radi tuning ? nie je problem žiadny zbytočný technicky preukaz, zmena farby čí objemu motora povolená podľa požiadaviek majiteľa. Ak by niekoho zaujímalo viac stačí napísať. Najazdil som osobne na novej babete cca 12 000km a neľutujem ani ju nechcem vymeniť za skúter. Je to proste klasika, šikovná, lacná úsporná…ale len ak si viete vychutnávať a nie ste náročný a nepotrebujete GPS, nabíjačku na mobil, ABS a pod nezmysli ktoré robia jazdu na motocykli jazdou ktorú si nevychutnáte.

 

Keeway speed 125

 

Moja prvá motorka ktorá mala rychlosty a mohla aj na cesty. Je to síce Čína ale v dnešnej dobe sa dá aj za malo peňazí mat veľa muziky. Taktiež veľmi úsporné priblizovadlo, môj priemer je do 2,5 l /100km a sa musí točiť a točiť keďže objem ničím nenahradíš. Už možte aj baby baliť, mate sedadlo aj pre ľadvinku. Nádrž ma 17l a dojazd nie je problém ani 700km takže starosti neurobí hlavne študentom a tím menej zarábajúcim. Mal som ju ako novu, s jazdenkami som nemal skúsenosti tak neviem poradiť ako z druhej ruky. Ale mňa stala oprava prednej časti po páde 260e a to som menil celu prednú vidlicu takže nič hrozne, ale radšej nepadajte. Absolvoval som na nej aj dlhé výlety a nenadával som …priemerná rýchlosť tak 90km/h čo je prijemne pre sledovanie okolia a zároveň prijemne aj pre vašu peňaženku, pokutu dostanete jedine v obci. Pri ceste na východ na zemplinsku  šíravu som prešiel 440km za deň nič. Proste odviezla a hotovo. Momentalne ma 20 000km a asi si ju aj nechám, ja spoľahlivá, údržba je výmena litra oleja za 6e a výmena sviečky ….nič viac sa nedá ani robiť, je to vzduchom chladene tak starosti idú mimo nás.

 

SUZUKI Vstrom 650

 

Tak toto je iná káva. Pravé cestovne enduro na cesty, necesty, diaľnice aj lesy. Najpohodlnejšia, najkompromisnejsia a podľa mňa najlepšia voľba pokiaľ ide o univerzálnosť. Mala spotreba 4,5 – 5 l/100km, výkon 70 koni, pohodlie ako v aute, nefúka neprší …a ľadvinka vás bude milovať lebo nebudete jazdiť ako Rossi ale ako turista. A presne na to je určená na spoznávanie sveta na dvoch kolesách. Či idete na kúpalisko alebo aj do iného svetadielu, spoľahlivý japonsky dvojvalec je to pravé orechové. Nič lepšie asi nie je …buď mate motorky na cesty a pre rýchlosť alebo do blata . Sama o sebe tak ako ju kúpite je to nemastne neslane, bez výbavy ani o nej neuvažujte : kufre, chrániče motora, padáky, automatické mazanie reťaze a podobne vychytavky proste idú na tuto mašinu bez výnimky. Všetko čo je v katalógu berte. Ta moja ma už 74 000km za 6 rokov, bola ako v Kazachstane tak aj Nórsku a všelikde, len nie doma v garáži tam sa dlho neohreje, stále chce na výlety, nabaliť plne kufre jedlo, stan, kuchyňa, spacaky ľadvinku a aby jej aspoň jedna motorka robila doprovod. Slabšia a menšia motorka sa neoplatí a večšia  tiež nie ak necestuje každý rok na iný kontinent. Nájde sa niekto kto ju chce zodrať ? testovali ju a po 150 000km stále nič tak sa musíte snažiť viac, viac cestovať, spoznávať a užívať si. Presne na to je, aby deň nebol len to isť do prace, domov a do manželky. Je treba cez víkend vypadnúť hoci aj naše krásne Slovensko a isť kadiaľ chcete  hoci aj po poľnej ceste. Blato to už nie, na to sa ozaj nehodí, musel som na to prísť sám keď som ju holými rukami vyhrabával z pola iba par metrov od diaľnice. Povedal som si že to prejdem, no neprešiel ale zapadol ale aj to patri k tomu.

Nabudúce už pridám dáke osobne tipy na výlet. Pekný večer

 

Kdo je Matobabetak

29.05.2013

Mladý 26 ročných chalan z Piešťan, ktorý by sa s vami rad podelil o svoje zážitky z cestovania a spoznavania na dvoch kolesách. A čo ma k tomu viedlo ? to je ta najťažšia a aj najľahšia otázka pre motorkára. Vyvetrať si hlavu, spoznávať, stretávať sa s ľudmy, adrenalín alebo len akolepidlo na [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2774x
Priemerná čítanosť článkov: 1387x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy